Szőcs Levi

Szőcs Levi

kubai salsa, bachata, cha-cha-cha, merengue

2OKTATOTT TÁNCOK:
SALSA - Újpest
BACHATA - Újpest, rendezvények
CHA-CHA-CHA, MERENGUE - rendezvények

A táncos pályafutásom 2013 februárjában kezdődött. Akkor még az volt a koncepcióm, hogy a biológus kutatói munkám komolyságából fakadó szürke hétköznapok némileg ellensúlyozva legyenek. Annak ellenére, hogy az első órákon kezem-lábam remegett, nagyon megkedveltem a kubai salsát. Az első pár figura megtanulása után (itt meg kell jegyeznem, hogy az akkori tánctudásomat nem sokkal, de felülmúlta a pillanatnyi bátorságom), az akkori haladós salsások elvittek az első buliba. Azt hiszem, nagyjából ekkor döntöttem el, hogy több figurát akarok megtanulni…

Ezt követően, amikor csak időm engedte, workshopon illetve különböző tánciskolák, többek között a Salsa Mojito óráin igyekeztem bővíteni a figura repertoáromat, illetve a lehető legtöbb táncos tapasztalatot szerezni.

2015-ben, igazán felbátorodva, elkezdtem társas táncot (rock and rollt, cha-chát, rumbát, argentin tangót) tanulni egy fél évig, majd visszatértem a kubai salsához, és belevetettem magam a Bachata és a Kizomba táncok lépéseinek megtanulásába.

A 2016. augusztus 28-án, 19:52-kor Palásthy Gyuritól kapott üzenet egy újabb kihívás elé állított: kubai salsa oktatás. A fél éves „kiképzést” követően, 2017 februárjában kezdtem el oktatni Hatvanban.

Nekem a tánc és az oktatása nagyon sok energiát ad, a már karnyújtásnyira lévő tudományos fokozatom (PhD) megszerzéséhez (is)!

3

kapcsolat