Kazai Barbi

Kazai Barbi

Zumba Gold, Zumba Kids, Zumba, Aqua Zumba

1OKTATOTT TÁNCOK:
ZUMBA GOLD - Óbuda, Újpest, Kőbánya, Zugló, Dunakeszi, Gödöllő, Veresegyház
ZUMBA KIDS - Gödöllő
ZUMBA, AQUA ZUMBA - rendezvények

A tánc és a zene szeretete egészen kisgyermekkoromig nyúlik vissza. Emlékszem, amikor édesanyám a lemezjátszó mellett énekelt és táncolt, én pedig csodálva bámultam őt. Apukám a mai napig emlékszik rá, ahogyan kislányként abban a pillanatban, hogy valahonnan zenét hallottam, azonnal elkezdtem rázni a pelust. Ez ma sincs másként, a pelust leszámítva.

És a lényeg itt nemcsak az, hogy az ember automatikusan mozogni kezd, hanem a fejben és a lélekben egyaránt egyszerűen elindul egyfajta boldogság, szabadság, nyugalom érzete, ami –  azt gondolom –, manapság egyre fontosabbá válik mindenki számára. Meg kell tanulnunk kikapcsolni a mindennapokban, kortól, nemtől függetlenül, felnőttnek, gyermeknek egyaránt.

Azt már kislányom születése előtt tudtam, hogy ha egyszer szakmát váltok, mindenképpen gyerekekkel szeretnék foglalkozni. A zene és a mozgás szeretete adott volt, már csak egy konkrét mozgásformát kellett keresnem hozzá. 5 évig jártam rendszeresen Zumba órákra Palásthy Gyurihoz, az ott átélt életérzést szerettem volna átadni a gyermekeknek. Ezalatt az idő alatt rengeteget tanultam szakmailag és emberileg egyaránt.

2015 óta dolgozom a Tánciskolának Zumba oktatóként és még a mai napig leirhatatlan érzés számomra, legyen az egy óra a gyerekcsoportokkal, vagy csak egy pár perces fellépés, vagy akár egy több órás rendezvény. Aki már próbálta, ezért jön el újra és újra. A Zumba boldogság testnek és léleknek egyaránt.

Az tény, hogy a Zumba Kids órák több szempontból is eltérnek a hagyományos, felnőtteknek szóló Zumba óráktól, de ez mind a gyermekek javát szolgálja.

Könnyebben követhetők a koreográfiák, többször ismétlünk, nagyobbrészt kifejezetten nekik szóló zenékre táncolunk, ezáltal a gyermekeknek folyamatos sikerélményben van része. A légkör családias és közvetlen. Nincs teljesítménykényszer, frusztráció, kirekesztettség.

viber image2 (1)

Az ELTE Óvodapedagógia szakán végeztem, és az eltöltött gyakorlatok tapasztalatából is tudom, hogy a mozgás mindenre jó hatással van, szó szerint MINDENRE! Néhány ezek közül:

  • A mozgásnak jelentős szocializációs hatása van.
  • Mozgás során fejlődik a testséma, testtudat, ami elengedhetetlen a nagymozgásoknál.
  • A nagymozgások fejlesztése mind hozzájárul a finommotorika fejlődéséhez - ilyen az ugrás, egyensúlygyakorlatok, futás, szem-kéz koordináció, szem-láb koordináció. Bármennyire is hihetetlen első hallásra, de ezeket mind használjuk a Zumba Kids órákon.
  • Tudományosan bizonyított tény, hogy a zene, a tánc, a ritmusérzék fejlesztése pozitív eredményeket produkál a tanulásban is (pl. idegen nyelvek elsajátításában!)
  • És nem utolsósorban egészséges életre nevel.  Ami gyermekkorban szokásunkká válik, arról felnőttkorban nagyon nehéz, szinte lehetetlen leszokni! Szerencsére ez a pozitív dolgokra is igaz!

Zumba oktatóként és leendő pedagógusként egyaránt igyekszem mindig példaként szolgálni a gyermekeknek. Szeretet, vidámság, zene, tánc, családias légkör, és feltétel nélküli elfogadás várja az óráimra érkező gyermekeket.

18556627_1433797499999458_8656691402220888412_o

kapcsolat