Greg Magic

Greg Magic

West Coast Swing, Kizomba

husi_beard_home-768x768

OKTATOTT TÁNCOK:
WEST COAST SWING - Újpest, Pesterzsébet
KIZOMBA - Újpest, Pesterzsébet

Picit rólam

1975 márciusában születtem Budapesten. Talán már gyerekkoromban kezdtem legbelül megszeretni a táncot, édesanyám sok házibuliba vitt, ahol táncolhattam a felnőttekkel. Az első táncos élményem az Általános Iskolai szalagavatón való fellépés lett volna, ha nem töröm el a lábam. A második nekifutás szintén a szalagavató volt a középiskolában, a Hegedűs a háztetőn-ből a Bordal – ezt már sikeresen átvészeltem épségben.

Iskoláim műszaki pályán végeztem, és már korábban is fontos volt a média, a zene számomra. DJ-ként is tevékenykedtem, és a rádiózásba, televíziózásba is belekóstoltam… Van aki azt mondja rám, kocka vagyok, de szerintem inkább gömbölyű :)

Informatikus vagyok a hétköznapokban – sok táncoshoz hasonlóan kerestem azt, ami ellazít – másik hobbim még a fényképezés.

Hogyan is alakult ki a függőségem a tánc iránt?

"A tánccal kapcsolatban mindig mindenért másokat…de főleg a nőket okolhatom (és köszönöm nekik)!"

Egy ismerősöm kérésre kezdtem el 2006-ban salsázni Szőnyi Leventénél (SalsaLevi). Akkor csak azért mentem, hogy pár legyek és majd lesz valami … meglátom mi lesz belőle. Az lett, hogy a kezdeti nehézségek leküzdése után – akivel mentem táncolni, az feladta és nem jött többet – ott ragadtam 3 évig. Elég gyorsan megtetszett a tánc, a dinamikája, az eleganciája, és az azt körülvevő szféra.

Három év NY/LA Salsa után, 2009 novemberében, egy másik ismerősöm – megint ezek a rafinált nők – unszolására elmentem megnézni egy Westie órát Balásy Ádámhoz és Jóri Ritához, mert hogy van valami köpcös pasi, aki egész jó (John Lindo), és akkor ez nekem is menne. Rögtön belecsöppentem egy tanfolyamba… Első látásra szerelem, mármint a tánc iránt. Ismét kezdő lettem, bár most már volt tánc rutinom, amit tudtam hasznosítani, és így kicsit gyorsabban át tudtam lendülni a kezdeti nehézségeken. Irányba vettem a haladó csoportot, majd kis idő elteltével kitűztem az akkori végső célt: a versenyző csoportot!

15585149_1280963101949566_7001908494411151939_o

Miért WCS?

A Salsa-t is szerettem, de ebbe igazán szerelmes lettem és az vagyok a mai napig.
Ami a WCS-ben a legjobban megfogott, az az, hogy azokra a számokra táncolhatok, amiket nagyon szeretek. Olyan tempóban, ahogy nekem tetszik, és a stílusomat is én alakíthatom.
Nagyon sok zenei stílusra lehet táncolni, kinek mi a kedvence – én szeretem a funk-ot, a pop és dance számokat, de akár a blues és acapella zenéket is. A Westi nagy előnye még, hogy szinte bármit áthozhatsz, amit egy másik táncban tanultál. Ahogy egy ismert táncos mondta: "Nincsenek korlátok!".

Tanítás

Mindenkinek van egy elképzelése arról, hogy mit is jelent a tánc és annak "élvezete", de általában ez ki is merül a két végletben a diszkó és a ballagási keringők terén. Egy ilyen tanfolyami alkalmon viszont nem csak a táncolásé a főszerep, hanem össze is kovácsolja az ott résztvevő embereket, nagyon sok élményt adva minden alkalomra. A folyamatos órák ellazítanak, kiragadnak a szürke napokból. Nemcsak magamon láttam/látom, hanem a tanítványaimon is, hogy egy jó hangulatú óra egy jó társaságban mennyire feltölt, és utána akár napokig jobb az ember kedve.

Gondoltam kicsit komolyabban veszem a tanítást, és így 2013 júniusa óta 
már OKJ-s Társastáncoktatói végzettséggel rendelkezem és tanítok.

Egy idő után született meg bennem az a gondolat, hogy sajnálom azokat, akik nem ismerhetik meg azt az élményt, szabadságot, amit egy ilyen örömtáncolás nyújthat. Már lassan 4 éve tanítok táborokban, ahol próbáljuk az emberekkel megismertetni a West Coast Swing varázsát, és persze kiélvezni az esti bulikat, no meg kiheverni a hétköznapokat. Rendszeresen DJ-zem a magyar bulikon, rendezvényeken és már külföldre is hívnak, hogy játsszak és szórakoztassam a közönséget. 

Remélem még sok táncos élménnyel leszek gazdagabb, és ezeket az élményeket remélhetőleg Veled is meg tudom osztani!

kapcsolat